UVJETI PRODAJE

  1. o nama
  2. kako on-line
  3. uvjeti prodaje
  4. cijene
  5. plaćanje
  6. isporuka
  7. jamstvo i reklamacije
  8. prihvaćanje ovih uvjeta
  9. pravilnik o odvozu EE otpada
  10. Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

1. O nama

Web portal Bijela-tehnika.com je u 100% vlasništvu tvrtke;

Opera et studio d.o.o.
Bučarova 3
10000 Zagreb
OIB 61415760557

Žiro račun Zagrebačka banka d.d.: 2360000-1101996023
IBAN HR9223600001101996023
SWIFT code: ZABAHR2X

MB 02318946
MBS 080636396
Temeljni kapital: 4.395.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Direktor: Daniel Dičić

2. Kako on-line?

Pogledajte ponudu bijele tehnike preko naše detaljne tražilice i sortirajte proizvode po vašem odabiru. Proizvode možete odabirati iz različitih grupa i vrsta proizvoda. Prikazane cijene su najniže maloprodajne sa uračunatim PDV-om. U prikazanu cijenu su uključeni popust od 10% na plaćanje novčanicama ili virmansko plaćanje te pripadajući akcijski popusti. U pregledu proizvoda ne propustite razgledati ponudu na akciji te pogledajte pojašnjenja o proizvodu i njegovoj cijeni. Prilikom definiranja parametara plaćanja, na ponudi kreirat će se i Vaša cijena.

Pri prvoj izradi ponude dobiti ćete automatski generiranu poruku na Vašu e-mail adresu sa korisničkim imenom i lozinkom koju koristite kod sljedeće kupovine.

Proučite načine plaćanja pregledom linka plaćanja.

Odaberite proizvod, način plaćanja, mjesto plaćanja, mjesto dostave te unesite željenu količinu.

Izradite ponudu na kojoj ćete dobiti konačnu cijenu i ostvareni popust.

Pričekajte potvrdu ponude, koju ćete uskoro primiti e-mail-om ili ćemo Vas kontaktirati telefonski. Potvrda ponude osigurava isporuku traženog proizvoda od strane dobavljača. Ili jednostavno pošaljite upit preko web obrazca pod linkom kontakt o trenutnoj dostupnosti robe.

Opera et studio d.o.o. obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode Opera et studio d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Ponude kreirane na Bijela-tehnika.com Internet prodavaonici nisu obvezujuće, vlasnik iste pridržava pravo ispravka potvrde narudžbi u roku od 1 radnog dana u slučaju greške i/ili očite omaške.

3. Uvjeti prodaje

Nazivi koji se koriste u uvjetima prodaje:

KUPAC - je osoba koja je nakon pregleda i odabira upisala svoje podatke u obrazac za identifikaciju kupca, starija od 18 godina te s prebivalištem u RH.

BIJELA-TEHNIKA.COM - je web-portal stranica u vlasništvu tvrtke Opera et studio d.o.o., Bučarova 3, 10000 Zagreb, OIB: 61415760557

PRODAVAČ - je tvrtka Opera et studio d.o.o.

PONUDA - je dokument na osnovu kojeg ostvarujete ovdje navedene uvjete i cijene prikazane na ponudi.

ZAŠTITA PODATAKA

Tajnost podataka zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i Bijela-tehnika.com stranica.

4. Cijene

Istaknute cijene su maloprodajne te iste sadrže PDV. Valjana cijena aparata je ona koja je vrijedila na dan izrade ponude.

Popust za plaćanje novčanicama ili virmansko plaćanje iznosi 10%, ostali popusti sukladni trenutnom odlukom tvrtke.

Ponuda - prikazuje odabranu robu, sa cijenama sukladnim odobranom načinu plaćanja te eventualnim trenutnim akcijama te iznosom dostave. Ukupna cijena navedena na ponudi je cijena koja se naplaćuje kupcu.

Zadržavamo pravo - promjene cijena bez prethodne najave. Sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su bile aktualne pri izradi ponude.

Opera et studio d.o.o. pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Ukoliko artikl na stranici nema cijenu (i/ili je cijena jednaka nuli) narudžbu nije moguće izvršiti odnosno svaka izvršena je nevažeća i nevaljana te ne proizvodi pravne niti kakove druge učinke.

5. Plaćanje

Virmanskom uplatom na:

Opera et studio d.o.o.
Bučarova 3
10000 Zagreb
IBAN HR9223600001101996023
poziv na broj: broj ponude
iznos: konačni iznos s ponude

Uplatu po ponudi na naš žiro račun možete izvršiti u Vašoj obližnjoj poslovnici banke, pošte, fine ili e-bankarstvom.

Za novčanice, karticama u našim trgovinama:

Centar bijele tehnike
Ilica 310 (pored Dm-a u dvorištu)
10000 Zagreb
tel/fax 01 3750 648

KARTICE ZAGREBAČKE BANKE
kartica rate limit opis
MAESTRO jednokratno
MAESTRO do 12 rata bez kamata i naknada
MASTERCARD jednokratno
MASTERCARD do 12 rata 60.000 kn bez kamata i naknada
VISA jednokratno
VISA do 12 rata bez kamata i naknada
AMERICAN EXPRESS jednokratno
DINERS CLUB
kartica rate limit opis
DINERS jednokratno
DINERS do 12 rata bez kamata i naknada
DINERS od 12 do 60 rata
JCB INTERNATIONAL jednokratno

6. Isporuka

Odabirom mjesta isporuke ili najbližeg mjesta uz cijenu odabranog artikla pojavit će Vam se i cijena dostave. Cijena dostave uvećat će ukupan iznos odabranih artikala i činit će ukupnu cijenu ponude. Unutar područja grada Zagreba dostavljamo aparate u Vaš stan! Kupac sam mora osigurati dostavu robe u svoj stan ili kuću, stoga provjerite dostupnost prilaza dostavnog vozila te moguće prepreke pri prenošenju robe do željene prostorije u Vašem domu. Ukoliko ste u zgradi bez lifta ili lift nije u pogonu, uz cijenu dostave, , nošenje se naplaćuje dodatno za aparate do 70kg 25,00 kuna po katu/artiklu, za aparate od 71 – 100kg 40,00 kuna po katu/artiklu te za Side by Side hladnjake po dogovoru na području Zagreba, a za ostatak RH se naplaćuje 150 kuna dodatno za nošenje.

Potvrdu isporuke kao i rok isporuke dobit ćete odmah nakon primitka ponude te primljene uplate odnosno njene autorizacije. Rok isporuke nakon potvrde primitka ponude te primljene uplate je do 7 radnih dana. Prilikom definiranja isporuke molimo definirajte moguće termine primitka robe. Uslugu dostave nam vrši vodeća tvrtka za logističke usluge Gebrüder Weiss d.o.o.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera - koje je isti vratio Bijela-tehnika Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) Opera et studio d.o.o. ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. Opera et studio d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Osobno preuzimanje

Prilikom osobnog preuzimanja, molimo vas da prvo provjerite je li roba spremna za preuzimanje na broju telefona 01/3750 648 ili Vas kontaktiramo mi kada roba stigne u naš salon, a prilikom preuzimanja ponesite sa sobom kopiju ponude koji ste prethodno dobili na vašu e-mail adresu. Osobno preuzimanje proizvoda u našem salonu je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave. Preuzimanje se vrši u Ilici 310, Centar bijele tehnike, 10000 Zagreb

Jamstveni list, deklaracije i dostavnica su dokumenti koje dobivate prilikom isporuke robe, a račun šaljemo poštom na Vašu adresu. Cjelovitost paketa potvrđuje se vizualnim pregledom paketa od vanjskog oštećenja, a moguća unutarnja oštećenja su predmet reklamacije.

Mogućnost dostave odnosi se samo na RH.

Raspored dostave na otoke pogledajte ovdje.

CIJENE DOSTAVE:
Zagreb 55 kn/aparat slavine - 50 kn side by side hladnjaci - 165 kn
Kopneni dio 125 kn/aparat slavine - 50 kn side by side hladnjaci - 200 kn
Otoci 200 kn/aparat slavine - 75 kn side by side hladnjaci - 250 kn

7. Jamstvo i reklamacije

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Bijela-tehnika Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

Proizvod mora biti u originalnoj neoštećenoj ambalaži, proizvod mora biti neoštećen i ispravan te ne smije imati na sebi nikakve preinake (neovlašteni popravak proizvoda, neispravno rukovanje), proizvod mora biti sa svim dijelovima unutar proizvoda, sa svim pripadajućim proizvodima i dodatnim priborom te je potrebno vratiti jamstveni list.

U obliku Informativnog obrazca o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji navode se prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Sukladno čl. 10,st.3 zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09 i 89/09, 133/09, 78/12, 56/13 i 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da pritužbe ili prigovor na kvalitetu proizvoda ili izvršenu uslugu mogu dostaviti poštom u pismenom obliku na adresu sjedišta:

Opera et studio d.o.o.,
Bučarova 3, 10000 Zagreb

Ili na e-mail adresu:
info@bijela-tehnika.com

Uz prigovor molimo, dostavite i ime i prezime i adresu kako bismo Vam u roku od 15 dana mogli uputiti pismeni odgovor na vašu pritužbu te tako utjecati na poboljšanje kvalitete i vaše zadovoljstvo.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači se mogu obratiti:
Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, Zagreb, Ilica 49/II
Ili na http://www.hok.hr/sud_casti
Centru za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Zagreb, Ilica 49/II
Ili na http://www.hok.hr/centar_za_mirenje

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Opera et studio d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

Izjava privatnosti

Opera et studio d.o.o obavezuje se pružati zaštitu svih osobnih podataka korisnika, sukladno članku 11. Zakona o zaštiti potrošača. Opera et studio prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza poslovanja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Registracijom na Bijela-tehnika Internet trgovini korisnik daje suglasnost Opera et studiu d.o.o. za korištenje i obradu podataka o njegovim narudžbama.

Obrazac - Informativni obrazac o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji [doc]
Obrazac - Prigovor potrošača [pdf]
Obrazac - Prigovor potrošača [doc]
Obavijest o pisanom prigovoru potrošača [pdf]
Obrazac - raskid ugovora [pdf]
Obrazac - raskid ugovora [doc]

U slučaju da potrošač iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan je o svom izravnom trošku vratiti robu trgovcu.

Potrošač isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko potrošač po jednostranom raskidu ugovora, vrati proizvod u originalnom obliku kakav je i isporučen, trgovac će u roku od 14 dana izvršiti cjelokupni povrat sredstava.

Ukoliko potrošač po jednostranom raskidu ugovora, vrati raspakirani proizvod koji nije koristio i originalnu ambalažu, trgovac će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 10%.

Ukoliko potrošač po jednostranom raskidu ugovora vrati proizvod bez originalne ambalaže i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja, kupac će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 20%.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dokumentacije i dijelova, te ukoliko iste potrošač ne dostavi u naknadnom roku od 8 dana smatra se da potrošač nije ispunio svoju obavezu povrata robe te trgovac nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Isključenje prava temeljem zakona na jednostrani raskid ugovora kad je predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke.

Prihvaćanjem ovih uvjeta poslovanja, potrošač pristaje da se navedeni iznos štete umanji od povrata sredstava.

8. Prihvaćanje ovih uvjeta

Uplatom naručene robe KUPAC prihvaća UVJETE PRODAJE.

9. Pravilnik o odvozu EE otpada

Pravilnik o odvozu EE otpada [pdf]

10. Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Link prema platformi za online rješavanje sporova:
https://webgate.ec.europa.eu